Houtrotreparatie

Vermoedt u dat u last heeft van houtrot? Gelukkig is dit in de meeste gevallen te herstellen. Het repareren van houtrot is onderdeel van mijn werk als allround schilder in de regio van Lichtenvoorde en omstreken. Ik neem uw houtwerk graag vakkundig onder handen door de houtrot te repareren en toekomstige schade te voorkomen.

houtrot repareren Lichtenvoorde

Wat is houtrot?

Houtrot is een veelvoorkomend probleem bij woningen. Het kan ontstaan wanneer vocht binnendringt in het houtwerk. Dit kan gebeuren wanneer onderhoudswerk te lang wordt uitgesteld, maar ook door een slechte afdichting van kitranden of constructiefouten zoals open verbindingen.

Wat de oorzaak ook is, de combinatie van hout en vocht zorgt voor schimmels. Wanneer dit te lang onopgemerkt blijft, kan de schimmel zich door het hout vreten en zodoende veel schade aanrichten. Dit wordt houtrot genoemd. Houtrot ontstaat voornamelijk buiten. Dat komt omdat houtwerk te lijden heeft onder de weersomstandigheden. Echter kan houtrot ook binnenshuis ontstaan. Dit gebeurt vaak in vochtige ruimtes zoals de badkamer, kelder en keuken.

Naast mijn services als houtrotreparateur, 

ben ik tevens werkzaam als schilder behanger glaszetter .

Hoe herkent u houtrot?

Aan de buitenkant is houtrot niet altijd te zien. Het is daarom aan te raden met regelmaat uw houtwerk, zoals kozijnen en deuren, te checken. U heeft vermoedelijk met houtrot te maken wanneer u meerdere van onderstaande kenmerken herkent:

Hulp nodig bij houtrot?

Houtrot is een vervelend probleem, maar gelukkig zeer goed te behandelen. Hier geldt wel: Hoe eerder u erbij bent, hoe beter. Het is verstandig uw houtwerk geregeld schoon te maken en ieder seizoen na te lopen. Heeft de houtrot toch een kans gekregen, neem dan gerust contact met mij op. Graag help ik u met het repareren van uw houtrot in Lichtenvoorde en omstreken.

houtrot repareren Lichtenvoorde
houtrot repareren Lichtenvoorde

Eerst zorg ik ervoor dat de oorzaak van het houtrot weggenomen wordt, zodat toekomstige schade voorkomen kan worden. Vervolgens los ik de houtrot op door de aangetaste delen van het hout vakkundig en volledig te verwijderen. De ontstane gaten behandel ik met een speciaal reparatiemiddel.

Alleen wanneer het hout zodanig is aangetast dat houtrotreparatie niet meer mogelijk is, is het deels vervangen van het hout noodzakelijk. In dat geval zorg ik dat er een nieuw stuk hout precies passend verwerkt wordt in de ondergrond. Zo kunnen uw kozijnen of deuren weer jaren mee!
houtrot repareren Lichtenvoorde

Vrijblijvende offerte houtrotreparatie

Neem contact met mij op voor het repareren van houtrot in de regio van Lichtenvoorde, Winterswijk en Doetinchem. Neem contact op voor een afspraak of laat u door mij terugbellen. Ik stel met plezier een vrijblijvende offerte voor u op. 

Offerte aanvragen

Postadres:

Stuur een bericht: